به گزارش شهرآرانیوز، براساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، منابع عمومی دولت رشد ۱۶.۷ درصدی پیدا کرده و به ۲۴۲۹ هزار میلیاردتومان رسیده است.
در این لایحه درآمدهای مالیاتی با رشد ۴۹.۸درصدی پیشبینی شده که به رقم ۱۱۲۲ میلیارد تومان خواهد رسید. به نظر میرسد دولت تصمیم دارد بخشی زیادی از هزینههای خود را از این محل تامین کند.
درآمدهای مالیاتی به چند دسته تقسیم شدهاند که شامل درآمد از حقوق کارمندان، درآمد از خانهها و ماشینهای لوکس میشود. در این میان به نظر میرسد بخش زیادی از درآمدهای مالیاتی از حقوق کارمندان تأمین میشود.
طبق لایحه بودجه سال آینده شاغلان با درآمد کمتر از ۱۰ میلیون تومان معاف از مالیات شدهاند.
اما شاغلان با درآمد ماهانه ۱۰ تا ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان باید ۱۰درصد از حقوق خود را برای مالیات پرداخت کنند یعنی به عبارتی از یک میلیون تا یک میلیون و ۶۸۰ هزار تومان حقوق برای مالیات کسر میشود.
افرادی که ماهانه حقوقی بین ۱۶ میلیون و ۸۰۰ تا ۲۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان دریافت میکنند نیز باید ۱۵درصد معادل ۲ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان تا ۲ میلیون و ۶۴۰ هزار تومان مالیات بپردازند.
دارندگان حقوق ماهانه ۲۷ میلیون و ۶۰۰ تا ۴۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان نیز باید ۲۰ درصد از حقوق خود که معادل ۵ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان تا ۸ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان است را به عنوان مالیات به دولت پرداخت کنند.
افرادی هم که ماهانه بیش از ۴۸ میلیون تومان درآمد دارند نیز باید ۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان که معادل ۳۰ درصد حقوقشان است را برای مالیات پرداخت کنند.
به جز حقوقبگیران، دارندگان خودروها و خانههای لوکس نیز باید مالیات بدهند.
براساس لایحه بودجه ۱۴۰۳ دارندگان خودروهای سواری که ارزش خودروی آنها بیش از ۳ میلیارد تومان باشد باید سالانه یک درصد مالیات بپردازند، برای مثال اگر شخصی خودرویی ۴ میلیارد تومانی دارد باید به ازای هر میزان بیشتر از ۳ میلیارد تومان مالیات پرداخت کند که در این حالت باید ۱۰ میلیون بابت خودرو ۴میلیاردیاش مالیات بپردازد.
همچنین اگر شخصی زمین، ویلا، باغ و ملک شخصی داشته باشد که ارزش آن بیش از ۲۵ میلیارد تومان باشد، باید به هر میزان که ارزش ملکش بیشتر از این مقدار باشد را به صورت دو در هزار مالیات بدهد. برای مثال اگر شخصی ملکی ۳۰ میلیارد تومانی داشته باشد باید ۱۰ میلیون تومان بابت آن مالیات پرداخت کند.
طبق لایحه بودجه ۱۴۰۳ قرار است از تمامی وسایل نقلیه که در بزرگراههای شریانی تردد میکنند بر مبنای میزان پیمایش به ازای هر کیلومتر و بر اساس نوع خودرو با تصویب هیئت وزیران عوارض دریافت خواهد شد.
این مالیات به حساب سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای نزد خزانهداری کل کشور واریز تا در قالب بودجه سالانه، پس از مبادله موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه کشور صرف توسعه، بهسازی، نگهداری ایمنسازی و هوشمندسازی جادههای کشور شود.
صدور مفاصاحساب جرائم رانندگی موکول به تسویه این عوارض است.